Over mij & contact

Wat leuk dat je een kijkje neemt in mijn webshop! 

In dit kopje vertel ik graag iets meer over mij en de reden dat ik met Kwijlen en Bijten ben begonnen. 

In Juni 2016 zou ik moeder worden van mijn eerste zoon. Na een heftige en vooral spannende zwangerschap moest er eerder ingegrepen worden en uiteindelijk is Sam geboren bij 33 weken zwangerschap. Te vroeg, te klein en oh oh wat was die eerste couveuse tijd heftig. Net als alles daarna eigenlijk. Sam was veel ziek had moeite met het oppakken van simpele motoriek en alles wat daarbij hoort. 

De standaard rammelaar en baby speeltjes zijn vaak van plastic en hoewel je denkt dat het wel meevalt met het gewicht voor die ukkies kon Sam er helemaal niets mee. Dus mama kroop achter de laptop en na een avond goed zoeken kwam ik uit op speelgoed gemaakt van siliconen uit denemarken. Dit besteld voor een mega prijs maar hey je probeert wat als moeder en vanaf dag 1 was dit gelukkig een groot succes. Hij kon het zelf vast pakken dat was voor mij al de eerste stap! Hij kon het rammelen heen en weer bewegen en dat alles vond hij nog super leuk ook. 

Na hier een week van genoten te hebben ging ik opzoek naar meer van dit leuks maar ik kwam er al snel achter dat er niets in Nederland verkrijgbaar was. Dus toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het bedrijf gemaild waar ik de eerste keer geslaagd was. 

Na wat heen en weer gemail leek het ze erg leuk als ik in Nederland de materialen tot mijn beschikking had om deze fantastische items ook in Nederland aan te bieden. Dit begon met wat dingen maken voor vriendinnen die bevallen waren. Al snel kwamen deze terug om weer voor hun zwangere vriendinnen wat leuks te laten samen stellen. Al snel dacht ik daar moet ik wat mee doen. 

Ik ben nogal creatief en dus ging mijn brein al snel aan het werk. Een ander probleem waar ik tegen aan liep was namelijk dat tijdens de tandjesfase het kwijlen heel erg extreem werd. De kwijlslabbetjes die ik vond bij de bekende winkels waren naar mijn mening te klein en daardoor alsnog vaak natte shirtjes. Dus ik ging al snel aan het werk met patroonpapier en potlood om zo een mooi passend patroon te ontwerpen. Naast het bijt speelgoed vielen deze kwijlie's ook erg in de smaak en al snel had ik het er erg druk mee. 

Eind 2016 ben ik een Facebook pagina begonnen met de naam Kwijlen en Bijten. Vanaf November 2017 sta ik officieel ingeschreven bij de KvK. 

Inmiddels ben ik moeder van 2 heerlijke jongens. Sam is 3 jaar en Lef is bijna 9 maanden. Sam is hoog sensitief en maakt nog veel gebruik van zijn eigen bijtketting omdat anders zijn nageltjes tot bloedens toe kapot worden gebeten. 

Lef heeft ook zo zijn medische rugzakje maar gelukkig heeft hij geen moeite met het oppakken van de motoriek en hand/oog coördinatie. Wel heeft het kleine broertje ontzettend veel profijt van mama's werk dus hij is al voorzien van een echte verzameling bijtspeeltjes. 

Veel shopplezier in de webshop en als ik iets voor je kan betekenen neem dan gerust contact met me op. 

Kwijlen & Bijten 
Tav S. Hageman 

info@kwijlenbijten.nl 
Wijbrand de Geeststraat 42C 
8921 AM te Leeuwarden 
0633425412 (whatsapp direct antwoord)

KVK 70109192 
BTW NL153869823B01