Veiligheidsvoorschriften


Hier volgens wat tips en trucs om je nieuwe item zo lang mogelijk netjes te houden.
SILICONEN MATERIALEN 
Deze van nature zachte en soepele items zijn eenvoudig schoon te houden met een vochtig lauw warm doekje of als het erg nodig is kan een sopje ook zeker maar laat je item niet lang in het water liggen want dat is niet goed voor het gebruikte koord. Vooral niet uitkoken of in de magnetron. Deze items kunnen wel in de koelkast/vriezer.
Ik werk alleen met goedgekeurde materialen en alle food grade siliconen materialen voldoen aan de eisen FDA,QS/NZS ISO 8124, LFGB, CPSIA, ASTM F963, EN71 en CE. 
Alle bijt speelgoed en sieaden  worden geknoopt volgens de veiligheidseisen { NEN-EN 12586} zo zijn de speenkoorden bijvoorbeeld maximaal 22cm excl clip en lus. 

HOUTEN MATERIALEN
Ik heb er voor gekozen om niet te werken met houten kralen en hangers. Hoe goed ze ook worden aangeschreven hout blijft hout hoe natuurlijk en ecologisch ook. En ik vind het niet prettig om op een stuk hout te knagen dus kan me het niet voorstellen dat de kleintjes dat wel prettig vinden. Laat staan prettiger dan die speciaal ontworpen zachte siliconen kralen.  
STOFFEN MATERIALEN 
Er worden diverse stoffen gebruikt voor het maken van de stoffen items. Maar over het algemeen is het allemaal katoen. Zoek je iets speciaals drop dat verzoek dan even via de mail dan ga ik voor je op zoek! 
Alle stojes kunnen gewassen worden, denk er alleen even om dat als er ook een tekst of naam op is bedrukt dat je het altijd voorzichtig wast en niet gaat strijken over de print. Wassen kan op 30 of 40 graden en het liefst even in een waszakje. Voor kwijlie's en sjaaltjes geld altijd even de sluiting gesloten houden tijdens het wassen.